Life Long Burning (LLB) - Az európai kortárstánc fenntartható ökoszisztémájáért

 

5 eseményekben gazdag és izgalmas év után, az Európai Unió Kultúra Programja által támogatott,  az európai kortárs tánc- és performansz fenntartható támogatásáért működő project, a  Life Long Burning 2018. június 30-án véget ért.

Büszkén jelentjük be, hogy a project jogutódja, az -LLB Az európai kortárstánc fenntartható ökoszisztémájáért- következésképpen nyomdokaiba lépett elődjének, hogy tovább fejlessze és mélyítse a művészeti célokat, mindezt a 4 éves, Kreatív Európa Program támogatásának segítségével.

 

A NETWORK

 

Az LLB egy többéves kooperáción alapuló project, ami az EU Kreatív Európa Programjának 4 éves támogatásával zajlik (2018.07.01. – 2022.06.30.) 11 szervezet kivitelezésében. A danceWEB/AT koordinátoron kívül színházak, fesztiválok, koreográfus centerek és produkciós házak vesznek részt a projectben:

 

4CULTURE / RO

BRAIN STORE PROJECT / BG

ICI-CENTER CHORÉGRAPHIQUE NATIONAL DE MONTPELLIER / FR
NDA SLOVENIA / SI

STUK / BE
TALA DANCE CENTER / HR
UFERSTUDIOS / DE
VEEM HOUSE FOR PERFORMANCE / NL
WORKSHOP FOUNDATION / HU
MDT STOCKHOLM / SE

 

6 fő tevékenységével, fenntartható támogatást képes biztosítani pályakezdő és karrierjük közepén járó kortárs táncművészeknek. A tevékenységek törekszenek eszmecsere generálására más művészeti/tudományos ágból érkezőkkel, a szféra és a közönség növelésére erős feedback rendszeren keresztül:

 

CREATIVE CROSSROADS: 2 éves támogatású program, (rezidenciák, workshopok, produkciós költségek fedezése, dramaturgiai/technikai asszisztencia, stb.) 21 művész/csoport igényeit képes kielégíteni.

 

DANCE HUB: Workshopok, rezidenciák, produkciós támogatás pályakezdő táncművészeknek, táncos adminisztrátoroknak és táncról íróknak.

 

DANCEWEB SCHOLARSHIPS: 5 hetes ösztöndíjprogram kortárs tánc támogatására.

 

SUSY SUPPORT SYSTEM: Tréningprogram tánc adminisztrátoroknak.

 

CHOREOGRAPHIC CONVENTION: Platformok, melyek aktuális témákkal foglalkoznak a kortárs táncban.

 

PERFORMANCE SITUATION ROOM: Nyitott formátumú, művészeti összejövetelek, melyek a napi és szociálpolitikai témákkal hivatottak foglalkozni.