Life Long Burning (LLB) - Az európai kortárstánc fenntartható ökoszisztémájáért

 

Öt eseményekben gazdag és izgalmas év után az Európai Unió Kultúra Programja által támogatott, az európai kortárs tánc és performansz fenntartható támogatásáért működő projekt, a Life Long Burning 2018. június 30-án véget ért.

Büszkén jelentjük be, hogy a projekt jogutódja, a Life Long Burning - Az európai kortárstánc fenntartható ökoszisztémájáért, nyomdokaiba lépett, hogy tovább fejlessze és mélyítse a kitűzött művészeti célokat a Kreatív Európa Program négy éves támogatásának segítségével.

 

A HÁLÓZAT

Az LLB egy többéves kooperáción alapuló projekt, ami az EU Kreatív Európa Programjának négy éves támogatásával zajlik (2018.07.01. – 2022.06.30.) tizenegy szervezet kivitelezésében. A danceWEB/AT koordinátoron kívül színházak, fesztiválok, koreográfiai központok és hálózatok, illetve produkciós házak vesznek részt a projektben:

Hat fő tevékenységével a projekt fenntartható támogatást nyújt pályakezdő és karrierjük közepén járó kortárs táncművészeknek, törekszik eszmecserét kialakítani más művészeti- és tudományterületek képviselőivel, illetve cél a tevékenységi kör és a közönség növelése egy erős visszacsatolási rendszeren keresztül:

CREATIVE CROSSROADS: egy két ciklusra bontott, összesen négy éves lefutású (2018-2022) támogatási program, amely huszonegy részt vevő művész/csoport számára biztosít személyre szabott lehetőségeket (rezidenciák, workshopok, produkciós költségek fedezése, dramaturgiai/technikai segítség, stb.). A program első ciklusában tíz, a másodikban tizenegy támogatott élvezheti két évig a sokszínű hálózat nyújtotta lehetőségeket, amelyeket a partnerek egyenlően és saját lehetőségeikhez mérten kínálnak fel.

DANCE HUB: workshopok, rezidenciák, produkciós támogatás pályakezdő táncművészek, menedzserek és táncszakírók számára

DANCEWEB ÖSZTÖNDÍJAK: öt hetes ösztöndíjprogram a kortárs tánc és performansz támogatására

SUSY SUPPORT SYSTEM: Tréning- és mentorprogram fiatal kulturális menedzserek számára

CHOREOGRAPHIC CONVENTION: a kortárs táncot érintő aktuális témákat tárgyaló szakmai platformok sorozata

PERFORMANCE SITUATION ROOM: nyitott formátumú művészeti összejövetelek, amelyek napi és társadalompolitikai témákkal hivatottak foglalkozni

 

Részletes információért keresd fel a Life Long Burning honlapját: http://www.lifelongburning.eu/news.html

Facebook-oldal:

https://www.facebook.com/LifeLongBurning/